22 maja w Białymstoku odbył się ogólnopolski konkurs kulinarny ''Wieprzowina na podlaskim stole''. Oprócz 12 zespołów z Polski startował też zespół z Litwy.
Zadaniem uczestników było przygotowanie 10 porcji zakąski oraz 4 porcji dania zasadniczego, którego głównym składnikiem miała być wieprzowina.
@@@
Zespół Szkół nr 2 w Garwolinie reprezentowały: Zuzanna Ipniarska i Alicja Ćwiek z klasy 3 TŻiUG. Dziewczyny przygotowały roladkę twarogową z warzywami w towarzystwie salsy z fenkuła z gruszką i oliwą szczypiorkową. Na danie główne wystąpił boczek, gratin z batatów, marchew w sosie karotkowym, marynowana dynia i puree z pietruszki.
Zmagania kulinarne zakończyły się sukcesem dla uczennic Zuzanny Ipniarskiej i Alicji Ćwiek z klasy 3 TŻiUG i zajęciem II miejsca.
Społeczność szkolna składa podziękowania dla naszego absolwenta Jacka Garnka i kucharza restauracji „Ogniem i piecem” za pomoc w przygotowaniu do konkursu.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.