reklama
reklama

Aż 13 Kół Gospodyń przeszło do II etapu konkursu kulinarnego

Opublikowano:
Autor:

Aż 13 Kół Gospodyń przeszło do II etapu konkursu kulinarnego - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Z GarwolinaZgłoszeń do Konkursu Kulinarnego ''Ziemniak w polskiej tradycji kulinarnej ziemi garwolińskiej'' było 41. Finał już 4 sierpnia.
reklama

Po ocenie 41 zgłoszeń pod względem spełnienia warunków określonych regulaminem i tematyką konkursu, wyglądem potrawy, dekoracją i estetyką potrawy prezentowaną na zdjęciach oraz oryginalnością przepisu komisja konkursowa wyłoniła 13 uczestników, którzy przechodzą do finałowego etapu, który będzie miał miejsce 4 sierpnia w Miętnem podczas III Festiwalu Etnograficznego Powiatu Garwolińskiego.

Decyzją Komisji do kolejnego etapu zakwalifikowały się następujące Koła:

1. KGW w Pogorzelcu ( 114 p.)

2. KGW Trzcianka ( 106 p.)

3. KGW w Kamionce ( 102 p.)

4. KGW w Miętnem ( 101 p.)

5. KGW „Sami Swoi” w Miastkowie Kościelnym ( 101 p.)

reklama

6. KGW „Krystynianki” z Krystyny ( 100 p.)

7. KGW „Damianowianki” w Damiaowie ( 98 p.)

8. KGW w Trojanowie ( 98 p.)

9. KGW „Kacprowianki” z Kacprówka (97 p.)

10. KGW „Zwolnaki” w Zwoli ( 97 p.)

11. KGW w Starej Hucie ( 96 p.)

12. KGW w Stefanowie ( 96 p.)

13. KGW „Paryżanki” z Parysowa ( 96 p.)


Co przygotowały Panie z KGW do Konkursu Kulinarnego "Ziemniak w polskiej tradycji kulinarnej ziemi garwolińskiej"?


1. KGW w Pogorzelcu – Kartoflany gołąb w sosie ziemniaczano-warzywnym

2. KGW w Trzciance – Ziemniaczano orzechowa radość

3. KGW Kamionce – Odczarowany placek ziemniaczany

4. KGW w Miętnem – Ziemniaczany zawijaniec z mięsem

5. KGW w Miastkowie Kościelnym „ Sami swoi” - Gajdy w Kapuście, czyli gołąbki po miastkowsku

6. KGW „ Krystynianki” – Placek ziemniaczany Gajowego

7. KGW „ Damianowianki” – Zginęła kiszka ziemniaczana, czy kto widział ją?

8. KGW w Trojanowie – Zawijaki ziemniaczane nadziewane mięsem z warzywami i pieczarkami

9. KGW „ Kacprowianki” – Szara pyza ziemniaczana z nadzieniem mięsnym

10. KGW „ Zwolanki” – Ziemniaki faszerowane

11. KGW w Starej Hucie – Pasztet ziemniaczany z konfiturą z borówki leśnej

12. KGW w Stefanowie – Ziemniaczane pączki z różanym nadzieniem
13. KGW „ Paryżanki” – Ziemniaczana zapiekanka z makrelą i pomidorem

reklama

@@@
Zdjęcia: Powiatowe Centrum Kultury i Promocji w Miętnem

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)
Wczytywanie komentarzy
reklama