Organizatorem konkursu był Zespół Szkół Nr 1 im. Marii Skłodowskiej - Curie w Wyszkowie.
Patronami zmagań kulinarnych byli: Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi – Stefan Krajewski, Marszałek Województwa Mazowieckiego – Adam Struzik, Mazowiecki Kurator Oświaty – Wioletta Krzyżanowska i Starosta Powiatu Wyszkowskiego – Marzena Dyl.
Zadaniem uczestników było przygotowanie sześciu porcji potrawy zawierającej obowiązkowo sandacza, miód kurpiowski i podgrzybki. Zespół z ZS 2 w Garwolinie w składzie: Anastazja Jurewicz i Oliwia Kęder z klasy IV technikum żywienia i usług gastronomicznych przygotowały smażonego sandacza otulonego ziemniaczaną łuską i polskie gołąbki z nutą leśnych podgrzybków i szyjek rakowych w towarzystwie świątecznego sosu śliwkowo-korzennego z chrupiącym kasztanem i buraczanym kawiorem. Perfekcja w wykonaniu dania a przede wszystkim smak zapewniły dziewczynom zwycięstwo.
Gratulujemy i życzymy sukcesów w kolejnych zmaganiach kulinarnych!
- Składamy serdeczne podziękowanie Jackowi Garnkowi absolwentowi naszej szkoły obecnie kucharzowi w restauracji Las Woda za pomoc i cenne wskazówki w przygotowaniu potrawy konkursowej. - podziękowały nauczycielki szkoły.
Opiekunowie uczennic: Małgorzata Zadróżna-Piłka i Renata Głowala.
źródło: zsp2garwolin.pl

Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.