„Mięso – Smak Babuni”
Przedstawicielki ponad 30 kół gospodyń wiejskich z niemal wszystkich województw wzięły udział w trzydniowej konferencji „Zainspiruj się dziedzictwem” organizowanej przez warmińsko-mazurską izbę rolniczą.
Jako jedyne z powiatu garwolińskiego panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Górznie „Górznianeczki” wzięły udział w konferencji i zajęły I Miejsce w kategorii „Skarby w słoiku” za przygotowanie przetworów pt. „Mięso – Smak Babuni” .
Projekt, składał się z konferencji, konkursu oraz wyjazdu studyjnego, umożliwił eksponowanie dziedzictwa kulturowego i tradycji lokalnych społeczności, co przyczynia się do jego zachowania i wypromowania, z drugiej strony przyczynia się do: zwiększenia udziału lokalnych społeczności w organizowaniu inicjatyw na rzecz rozwoju obszarów wiejskich, rozwoju współpracy regionalnej i budowania relacji partnerskich, wspierania rozwoju przedsiębiorczości.@@@
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.