reklama

Garnki Philipiak - jakość potwierdzona opiniami profesjonalistów

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Garnki Philipiak - jakość potwierdzona opiniami profesjonalistów - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Z GarwolinaNa rynku funkcjonuje niezliczona ilość producentów sprzętu kuchennego. Pośród mnogości produktów często ciężko jest zdecydować co będzie dla nas najlepsze Nowe marki wyrastają jak grzyb po deszczu i kusi nas by spróbować nowinek z nadzieją, że przyniosą coś dobrego. Niekiedy jednak lepiej jest zaufać sprawdzonym rozwiązaniom i zaufanym markom. Na co zwrócić uwagę, kiedy kupujemy garnki?
reklama



Cena a wysoka jakość naczyń

Prawdą jest, że naczynia można z powodzeniem kupować na wagę w hipermarketach lub w sklepach z wyposażeniem w których próżno szukać znanych marek. Takie garnki cechują się szeroką gamą wzornictwa, często cieszą oko wieloma kolorami czy kształtami, a jednocześnie nie obciążają kieszeni. W przypadku, kiedy są sprzedawane na wagę, mamy złudne poczucie, że zapłaciliśmy mniej za wartościowy produkt. Ale czy faktycznie?

Podczas użytkowania tańszych naczyń natykamy się na szereg niedogodności, jak chociażby szybsze zużycie materiału. Takie garnki zwyczajnie łatwiej się wygnają, szybciej ulegają przetarciom oraz kiedy zdarzy się nam upuścić (a komu się to nie przytrafia?), zostają na nich brzydkie wgniecenia. Do tego być może na pierwszy rzut niezauważalne, ale w dłuższej perspektywie, naczynia z tanich stopów metali zmieniają smak potraw. Jak również sprawiają, że samo gotowanie jest nieefektywne. Sam garnek szybko się nagrzewa, przez co zawartość łatwo przypalić. To ten przypadek, kiedy dosłownie na chwilę spuszczamy potrawę z oka i jest jest zwęglona. Wcale nie dlatego, że jesteśmy kiepskimi kucharzami, ale właśnie z powodu słabej jakości sprzętu. Po przypaleniu często powierzchnia nie daje się doczyścić i całość nadaje się jedynie na śmietnik. Kupujemy kolejny garnek i pewnie historia się powtarza.

A w tym czasie mogliśmy korzystać z trwalszego, lepiej zaprojektowanego, ale być może droższego rozwiązania. Prawdą jednak jest, że lepsze jakościowo produktu często muszą mieć wyższą cenę. Składa się na to proces produkcji, jak i technologia pozyskania, ale też tradycja i marka. Już samo dojście do konkretnych rozwiązań obłożone jest patentem – a ten też ma swoją wymierną wartość. Niemniej, jeśli szczerze dokonamy w głowie analizę tego, ile razy kupiliśmy garnki, których teraz nie używamy, bo nie lubimy, bo miały mankamenty, bo źle się w nich gotowało lub właśnie, trzeba je było wyrzucić – to w ostatecznym rozrachunku okaże się, że kwotę wydaną na wszystkie łącznie można było wydać na coś lepszego i jeszcze by zostało. A, że warto mieć lepsze zaświadczą profesjonaliści.

Profesjonaliści uwielbiają garnki Philipiak

Philipiak to marka obecna na polskim rynku od 2001 roku, rośnie w siłę dzięki temu, że cenią ją najlepsi profesjonalni kucharze. Zapewne rzadko bywamy w restauracjach, poznając je od strony kuchni, ale tam właśnie docenia się garnki i naczynia wysokiej jakości. W końcu codziennie eksploatowane są do granic możliwości. Kucharze znając wartość konkretnych marek przenoszą je również do swoich prywatnych domów. Skoro można im zaufać w pracy w ekstremalnych warunkach, w domu sprawdzą się jeszcze lepiej. Markę ceni sobie Karol Okrasa, który również często bywa na organizowanych przez firmę Obiadach Czwartkowych. Jest to akcja charytatywna, podczas której zbierane są fundusze na wsparcie Fundacji Akogo?

Dlaczego profesjonaliści wybierają Philipiak? Dlatego, że garnki wykonane są tylko z najwyższej jakości stali. Dno jest idealnie płaskie a jednocześnie odpowiednio grube by zachować równomierne rozprowadzanie ciepła zarówno w przypadku kuchenek gazowych, elektrycznych jak i indukcyjnych. Garnki te są nie tylko ładne, ale i wielofunkcyjne. Posiadając jeden komplet jesteśmy w stanie wyczarować w kuchni nieskończoną ilość potraw. A ponieważ marka Philipiak jest świadoma również potrzeby zdrowego odżywiania projektuje swoje naczynia w taki sposób by były zarówno ekonomiczne jak i pozwalały gotować przy wykorzystaniu jak najmniejszej ilości tłuszczu.

O wysokiej jakości tych naczyń świadczą również opinie klientów. Te można w dużej ilości przeczytać na fanpage’u marki na Facebooku, ale też na forach oraz na stronie producenta. Philipiak to firma, która zdecydowała się na sprzedaż bezpośrednią swoich produktów, co roku organizowanych jest ponad 10 tysięcy spotkań z potencjalnymi klientami. Marka wierzy, że w ten sposób buduje lepsze i bardziej prawdziwe relacje, a klienci wracają i są zdecydowanie bardziej zadowoleni z produktu.

Przekonaj się o najwyższej jakości garnków Philipiak i wejdź na stronę http://www.najwyzszajakosczycia.pl/o-marce-philipiak.

Philipiak – marka z tradycjami


Philipiak Milano to marka, która powstała w 2001 po fuzji włoskiego koncernu z polskim dystrybutorem. Pierwsza fabryka we Włoszek powstała w 1947 roku. Od 1967 możemy mówić o fuzji tradycji z nowoczesnością i wtedy właśnie narodził się nowy koncept. Naczynia produkowano i nadal produkuje się tam ze stali szlachetnej i nieprzerwanie dba by były najwyższej jakości. Kupując garnki Philipiak możemy mieć pewność, że każda sztuka pochodzi właśnie z tej fabryki – na przedmieściach Mediolanu.

Naczynia te posiadają certyfikat oryginalności Registro Nazionale dei Produttori Italiani jak również nagrodę Italian Award – Gold Mercury. Od początku istnienia na polskim rynku prężnie rozwija swoją ofertę wzbogacając ją o nowy design a także działając w poszanowaniu odpowiedzialności społecznej. Firma wspiera inicjatywy edukacyjne, kulturalne oraz charytatywne.@@@

reklama
reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ

Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

e-mail
hasło

Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)
Wczytywanie komentarzy
reklama
logo