37 statuetek „Złoty Widelec” oraz 5 nagród specjalnych IX edycji ogólnopolskiej akcji promującej gastronomię „Polska od Kuchni” odebrali tegoroczni laureaci. Uroczysta Gala odbyła się w warszawskiej Restauracji STIXX Bar & Grill. 37 statuetek „Złotego Widelca” dla najlepszych restauracji wręczono w kategoriach: restauracja hotelowa i autorska, kuchnia polska, śródziemnomorska i międzynarodowa, orientalna, stek house i burger, bary bistro i cukiernie.
@@@
Nagrodę dla Najlepszego Szefa Kuchni w Polsce 2020 otrzymał Marek Rybacki – szef kuchni restauracji mieszczącej się w Sulbin Hotel & Restauracja w Garwolinie. Najlepszą Restauracją Roku 2020 w Polsce została Akademia Restauracja z Warszawy. Wyśmienita, tajska kuchnia Restauracji ThaiStreet Wilanów by Magdalena Woźniak z Warszawy otrzymała tytuł Najlepszej Restauracji Kuchni Tajskiej Roku 2020 w Polsce. Odkrycie Kulinarne Roku 2020 to Bursztynowa Bistro z Warszawy, bistro specjalizujące się w daniach na bazie najlepszych w Polsce serów długodojrzewających Skarby Serowara - Bursztyn, Rubin i Szafir.
Nagrodę w kategorii Eventowe Miejsce 2020 Roku otrzymała RESTAURACJA STIXX Bar & Grill z Warszawy oferująca doskonałą kuchnię z całego świata, perfekcyjną obsługę, wyśmienite koktajle przy najdłuższym barze w mieście.
źródło: Polska od Kuchni, opr. AS
reklama
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.